Piwo.
Miejsc na tarasie
Miejsc w lokalu
![]()

Ekstrakt: 16 %
Alkohol: 7,5 %
Fermentacja: górna
Piwo o głębokiej czerwonej barwie, historycznie wywodzące się z Irlandii. Do nas dotarło okrężną drogą poprzez Amerykę. Właśnie tam nabrało tych niespotykanych i niepowtarzalnych aromatów oraz charakterystycznej cytrusowej goryczki. Dzięki użytym chmielom o rodowodzie zza Wielkiej Wody w piwie tym, można doszukać się zapachów cytrusowych , słodkich owoców tropikalnych, delikatnej woni płatków róży, soczystego zapachu czarnego bzu, a nawet świeżego igliwia wprost z sosnowego lasu. Wyczuwalna goryczka została okryta owocową słodyczą, sprawiając, że każdy łyk tego piwa wywoła pragnienie wzięcia następnego.

Ekstrakt: 12 %
Alkohol: 5,1 %
Fermentacja: górna
Duma tradycyjnego piwowarstwa bawarskiego. Mało kto wie, że klasyczne bawarskie pszeniczne to jedno z trudniejszych i bardziej wymagających piw w produkcji. Klasyczne bananowo – goździkowe aromaty Bawarskiej Dumy browarniczej pochodzą od specjalnych szczepów drożdży, które fermentują w specyficznie dobranych warunkach. Kremowa piana oraz naturalna mętność nadaje apetycznego wyglądu, wraz z aromatem bananowym prezentuje się niczym deser owocowy. Po pierwszym, pozytywnie zaskakującym łyku, okazuje się, że piwo to choć słodkie w aromacie, w smaku jednak jest wytrawne. Właśnie ta wytrawna podbudowa sprawia, że to piwo idealnie nadaje się do gaszenia pragnienia w letnie upały.

Ekstrakt: 12 %
Alkohol: 5,3 %
Fermentacja: dolna
Ten złocisty trunek przywędrował do nas od sąsiadów zza południowej granicy. Jednakże zaprezentował się w naszych progach w zupełnie odmiennej i nowatorskiej odsłonie, bogatej w nuty ziołowe, kwiatowe, z dozą delikatnych zapachów czerwonych owoców. Wszystko to dzięki świetnie dobranej kompozycji chmieli ze Starego Kontynentu. Słodowość i szlachetna goryczka świetnie ze sobą współgrają dążąc do idealnej równowagi. Piwo na każdą okazję, dobre na każdą porę dnia i roku.

Ekstrakt: 12 %
Alkohol: 4,7 %
Fermentacja: górna
Ciemny jak noc kolor i delikatna beżowa pianka, skrywają prawdziwe oblicze tego napoju. Z pozoru ciężki i niepijalny trunek, szokuje lekkością, półsłodkim smakiem oraz bogactwem aromatów. Z każdym łykiem piwo to ukazuje swoją intensywność smaku, poczynając od lekkiej, palonej goryczki, przez delikatną czekoladową słodkość, aż po goryczkowy smak kawy. Po pierwszym łyku można wyczuć wyraźne nuty owocowe i kwiatowe pochodzące od wyselekcjonowanych odmian chmielu. Wszystko to za sprawą odpowiednio dobranych słodów, które tworzą wspólnie zharmonizowaną całość.
![]()

Ekstrakt: 22 %
Alkohol : 9 %
Fermentacja: górna
Imperialny stout to piwo o rodowodzie brytyjskim, produkowane specjalnie na dwór Carski, stąd jego pełna nazwa Russian Imperial Stout. Jest to starszy kuzyn naszego rodzimego Porteru Bałtyckiego. Piwo o potężnej mocy i intensywnej fakturze. Czarne i gęste, jak bezksiężycowa grudniowa noc. Gładkie i zniewalająco bogate w smaku. Zapewnia wyzwanie dla zmysłów i plejadę wrażeń dla degustatora. Rozgrzewa w zimowy, mroźny wieczór lepiej niż płomień z kominka. Spróbuj naszego stoutu a przekonasz się o jego potędze!

Ekstrakt: 22 %
Alkohol : 10 %
Fermentacja: górna
Piwo w stylu belgijskim, nawiązujące do tradycyjnych piw Trappistów. Piwo wyraźnie słodowe zachowujące wytrawny belgijski powab. Karmelowe i tostowe nuty uzupełniane są bogatą i złożoną owocowością tworzącą zupełny, sharmonizowany bukiet. Wielka acz skrzętnie ukryta moc naszego Grand Quadrupla pozwala odczuć sielankę belgijskiej wsi, swobodę i przestrzeń prowincjonalnych pól i łąk oraz daje ponieść się wizji flamandzkich krajobrazów.

Ekstrakt: 12%
Alkohol: 5,5%
Fermentacja: Spontaniczna
Piwo o orzeźwiającej kwasowości będące wariacją na temat naszego znanego i cenionego piwa Pszenicznego. Nawiązuje do klasycznych piw belgijskich w stylu kwaśnym z dodatkiem owoców (Kriek, Framboise itp.). W naszym wykonaniu zostały użyte wiśnie, które swoim aromatem i smakiem doskonale współgrają z piwem. Piwo to zostało złotym medalistą i zajęło I miejsce na Konkursie Piw Specjalnych w kategorii Piwa Kwaśne, zorganizowanym przy XVIII Szkole Technologii Fermentacji.
Uwaga: piwo zaskakuje smakiem i aromatem zarówno wytrawnych piwoszy jak i amatorów „złocistego trunku”.

Ekstrakt: 15%
Alkohol: 6,5%
Fermentacja: Górna
Autorem receptury jest Dawid Chmurzyński, piwowar domowy, zwycięzca konkursu dla piwowarów domowych, który został zorganizowany przez Browar Miejski Sopot. Piwo to zostało uwarzone w ramach warsztatów piwowarskich prowadzonych przez naszych Piwowarów, w których uczestniczył laureat. Cechą charakterystyczną tego piwa jest połączenie aromatycznych chmieli amerykańskich z trawą cytrynową. Cytrusowy aromat jest zniewalający, a wrażenia z picia tego piwa pozostaną na pewno niezapomniane. Zalecane do gaszenia pragnienia w letnie upały oraz poprawy humoru w dni deszczowe.